Βουτυρο Κακάο – Cocoa Butter (Theobroma Cacao)
INCI: Theobroma Cacao
Το βούτυρο κακάο προέρχεται από τους καρπούς του κακαόδεντρου Theobroma cacao μέσω της μεθόδου ψυχρής έκθλιψης.
Γνωστό κι αγαπημένο, λόγω του άρωματός του, το συναντάμε τόσο σε τρόφιμα όσο και σε καλλυντικά προϊόντα.
Στην μαγειρική συναντάται σε συνταγές ζαχαροπλαστικής, κυρίως σαν συστατικό σε παρασκευές με σοκολάτα.
Στην κοσμετολογία το βρίσκουμε πολύ συχνά σαν συστατικό σε προϊόντα περιποίησης σώματος (αφρόλουτρα, σαμπουάν, κρέμες σώματος και προσώπου,
προϊόντα περιποίησης των άκρων, προϊόντα περιποίησης χειλιών, αντιηλιακά προϊόντα) αλλά και σε σαπούνια.
Χρήση ως: Συστατικό σε τρόφιμα & καλλυντικά
Μαγειρική χρήση: Χρησιμοποιείται σε παρασκευές ζαχαροπλαστικής.
- Cocoa Butter
- Συμβατικό